NLP kindercoaching is geschikt voor kinderen vanaf circa zes jaar

Je kind leert goed – op z’n eigen manier

Veel kinderen hebben een ander leersysteem dan het schoolse leersysteem. Ze hebben een ander informatieproces.

Ze zijn bijvoorbeeld visueel ingesteld, echte beelddenkers. Bij alles wat de juf of meester zegt, zien ze een plaatje. Ook het alfabet slaan ze als een plaatje op. Soms staan de letters door elkaar. En dan kunnen ze een letter niet meer zo makkelijk terugvinden. Dan lijkt het alsof je kind niet goed kan leren. Maar in werkelijkheid heeft het een vol hoofd met plaatjes die niet bij elkaar passen.

Tijdens de coaching onderzoek ik samen met je kind hoe het leert en informatie verwerkt. Waar komen de plaatjes terecht? Hoe kun je ze snel weer terugvinden?

Je kind verslaat z’n eigen monsters

Bedplassen, nachtmerries of gewoon bang in het donker. Geen kind ontkomt eraan. Meestal gaat het weer over. Sommige kinderen houden er langer last van. Misschien komt het door school of een ingrijpende gebeurtenis. De oorzaak kun je niet wegnemen. We kunnen je kind wel helpen er anders mee om te gaan.

Tijdens de coaching kijken we naar wat je kind vervelend of eng vindt. Wat is er het aller-vervelendst of aller-engst aan? En hoe zorgen we ervoor dat je het kan opruimen of vervangen zodat je er geen last meer van hebt?

Wanneer kies je voor NLP kindercoaching

De meeste ouders die kiezen voor NLP kindercoaching doen dat omdat ze NLP coaching voor volwassenen al kennen. Ze weten dat NLP een praktische coachingtechniek is, die bij veel verschillende issues snel tot resultaat leidt. Naast NLP gebruik ik oplossingsgerichte technieken waaronder de MatriXmethode, Systemisch werk, het Enneagram en de ‘Ik leer leren’-methode.

NLP coaching voor kinderen is een optie wanneer je kind bijvoorbeeld met een van deze zaken worstelt:

 • Achterloopt met rekenen
 • Moeite heeft met het alfabet
 • Nooit vriendjes naar huis neemt
 • Opziet tegen veranderingen
 • Dingen niet afmaakt
 • Zich schuldig voelt
 • Vaak ruziet met broertje of zusje
 • Huiswerk afraffelt
 • Bang is in het donker
 • Zomaar boos wordt
 • Faalangst
 • Stress
 • De lat te hoog legt
 • Stil en teruggetrokken is

Frank Hoeke, VitalDay

Tijdens mijn NLP Master Practitioner bij de Mindfactory, heb ik Marieke mogen ontmoeten. Vanaf de eerste seconde was er een verbinding tussen ons en daarin ligt ook haar kracht: ze maakt makkelijk contact met andere mensen. Dit komt door haar warmte, oprechte nieuwsgierigheid en...Lees verder

Zo gaan we samen aan het werk

Ik kan me indenken dat je wilt weten hoe het in z’n werk gaat, NLP kindercoaching. Je vertrouwt je kind immers aan een vreemde toe. Laat ik vooropstellen dat jouw kind zelf alle touwtjes in handen heeft. Als je kind wil stoppen, dan doen we dat. We gaan tot waar je kind kan gaan.

Ik stel voor dat jij mij deze week nog opbelt (of het contactformulier invult). Dan praten we over wat er bij jullie speelt en wat jij bij je kind ziet. Als ik denk dat ik je kind kan helpen – en jij er ook een goed gevoel bij hebt – maken we een afspraak voor een eerste gesprek.

Dit gesprek starten we met z’n drieën of vieren: ik, je kind en jij of jullie als ouder(s). Zo’n eerste gesprek duurt meestal ongeveer anderhalf uur. Daarin bepalen we hoeveel sessies nodig zijn. Soms is het met één sessie al klaar, meestal zijn drie sessies van elk circa een uur voldoende. Daarna ga ik samen met je kind aan het werk.

Tijdens de coachsessies kun je in de ruimte naast mijn praktijkkamer wachten: buiten het zicht van je kind, maar binnen gehoorsafstand. Zo ontstaat voor je kind een veilige omgeving waarin het papa en/of mama dichtbij weet. Als er wat is, kan het altijd naar jullie toe.

Sommige kinderen schamen zich om dingen te vertellen waar hun ouders bij zijn. Dat ze bang zijn of in hun bed plassen bijvoorbeeld. Ook loyaliteit kan maken dat ze niet het achterste van hun tong laten zien. Daarom coach ik de kinderen alleen. Aan het eind van elke sessie vertelt het kind samen met mij aan jullie hoe het is gegaan en wat we hebben gedaan.

Na de coachsessies evalueren we in een eindgesprek hoe het is gegaan. Zit je kind daadwerkelijk beter in z’n vel? Wat heeft het nog nodig en hoe kunnen jullie daarbij helpen? Bij dit laatste gesprek is je kind niet aanwezig.

Kosten NLP coaching

Deze coachingsessies voor jou en/of je kind kosten per uur 60 euro inclusief btw.

Jij krijgt tips om je kind te ondersteunen

Om ervoor te zorgen dat wat je kind leert en ervaart in de sessies ook blijft ‘hangen’ wil ik graag dat wij samen ook nog een afspraak maken. Daarin geef ik je tips en leer ik je een aantal technieken waarmee jij je kind kunt ondersteunen.

Dan weet je hoe je kunt reageren wanneer je ziet dat je kind ergens in vastloopt. Zo verankert de nieuwe aanpak nog sneller bij je kind. En het is natuurlijk leuk om je kind op zo’n manier te kunnen helpen. Je kind weet bovendien dat het er niet alleen voor staat. En hiermee vergroot je de kans op een blijvend resultaat.

Vraag jij je af: ‘doe ik het wel goed?’

‘Ben ik wel een goede ouder?’ Een vraag die vrijwel iedere ouder zich weleens stelt. Als jij met deze vraag worstelt, stel ik voor dat we daar een of meer aparte sessies aan wijden. Want wanneer jij als ouder goed in je vel zit, profiteert je kind daarvan.

  Jouw naam* verplicht

  Naam van je kind

  Leeftijd van je kind

  Je emailadres* verplicht

  Je telefoonnummer

  Je woonplaats

  Wat speelt er op dit moment bij je kind?

  Los de som op om het bericht te kunnen versturen

  css.php