Waarom Marieke je kind en jou kan helpen om er weer zin in te krijgen

Marieke van Haarlem is NLP coach voor kinderen en hun ouders

Mijn droom: elk kind weerbaar en vol vertrouwen de wereld in

Mijn hart breekt wanneer ik merk dat een kind het gevoel heeft dat niemand z’n verdriet ziet. Dat het niemand durft te vertellen dat het eigenlijk bang is in het donker. Of dat het te horen krijgt: ‘je voldoet niet aan onze norm’.

Ik heb lang als coach/trainer met volwassenen gewerkt, en heb gemerkt dat veel van hen nog steeds worstelen met zaken uit hun kindertijd. Bepaalde angsten en emoties, en de manier waarop je met dingen omgaat, vinden daar hun oorsprong. Veel volwassenen voelden zich niet gezien als kind – ook al hadden hun ouders het beste met ze voor. Sommigen zijn misschien zelfs gepest of verwaarloosd.

Dat gevoel (her)ken ik. Ik heb het om mij heen gezien en zelf ervaren.

Precies daarom ben ik kindercoach geworden. Om kinderen te helpen weerbaar te zijn. Stevig in hun schoenen te staan. Zodat ze op eigen kracht alles uit zichzelf kunnen halen – met een beetje hulp van ons: ouders, juffen en meesters, en andere volwassenen.

Volg je kind op de weg die het zelf uitkiest

Als ouder hoef je gelukkig helemaal niet zoveel te doen. Je kind weet diep van binnen al wat het wil en kan. Het is onze taak als volwassene om het kind te begeleiden op de weg die het van nature al bewandelt – en ervoor te waken ons kind op ons pad te laten lopen.

Kinderen doen niet wat je zegt. Ze doen wat je doet. Je kind houdt je een spiegel voor. Het vergt zelfkennis en lef om te (durven) onderzoeken welke waarden jij je kind voorleeft. Het vergt minstens zoveel zelfkennis en lef om te accepteren dat op dit moment iemand anders misschien de beste persoon is om je kind te helpen.

Spelen mag moet!

Werken zonder humor en speelsheid is voor mij onbestaanbaar. Dat is het allermooiste van het werken met kinderen: geen sessie is hetzelfde. Mijn ontspannen, speelse aanpak helpt zelfs het meest stuurse kind ontdooien.

Anekdote: ooit kwam er een kind in mijn praktijk dat alleen maar zat te wiebelen op haar stoel. Ik kreeg geen antwoord op mijn vragen. Ze blééf maar wiebelen. Tot ik elke keer dat ik een vraag stelde, een balletje naar haar toegooide. En zij elke keer dat ze het balletje naar mij teruggooide, spontaan antwoord gaf. Toen kon ze het wel. We kwamen heel ver die middag!

Marieke’s achtergrond

Marieke heeft twee kinderen (2005 en 2004) en heeft een relatie. Zij is NLP Practitioner, NLP Master Practitioner en Internationaal gecertificeerd NLP Trainer. De opleidingen hiervoor volgde ze aan de Likewise Academy for NLP & Coaching en de Tad James Company in Sydney.

Marieke is kindercoach en deed verschillende trainingen die erop gericht zijn om kinderen die worstelen met concentratieproblemen, faalangst, emotionele uitdagingen en het maken van hun huiswerk, liefdevol, snel en efficiënt te helpen.

Zij is gecertificeerd MatriXcoach waarvoor ze de opleiding volgde aan het MatriXmethode Instituut. Ook is ze gecertificeerd trainer ‘Ik leer leren’ waarvoor ze de training volgde bij Tea Adema. Marieke is daarnaast getraind in het werken met het Enneagram en in Systemisch werk.

Ze heeft HBO Personeel & Arbeid gedaan en de Post Bachelor Coaching en begeleiding. Vanaf 1998 werkte ze als HR-adviseur in en voor diverse bedrijven. Vanaf 2007 had zij o.m. een succesvolle coachpraktijk voor dertigers en veertigers die worstelen met keuzestress (MindYouCoaching).

Op haar LinkedIn-profiel lees je een volledig overzicht van haar werkervaring en andere opleidingen en cursussen die zij heeft gedaan

Wil je kennismaken? Leuk!

Neem contact op met Marieke van Haarlem, NLP coach voor kinderen en hun ouders

css.php